Comparteix la noticia:

Arranca Maiorica Sacra!

Maiorica Sacra ha iniciat el seu camí aquest dimecres 8 de novembre en el marc de la Jornada Diocesana de Patrimoni. La seva presentació ha tingut lloc a un emplaçament històric significatiu, l’Oratori de Santa Maria de la Pau de Castellitx (Algaida). Hi han assistit Mons. Sebastià Taltavull, Bisbe de Mallorca; Mn. Francesc Vicens, Vicari Episcopal per al Patrimoni Històric i Cultural; el Sr. Dani Font, Delegat Episcopal del Patrimoni Cultural del Bisbat de Vic i coordinador de Catalonia Sacra, i la Sra. Sandra Rebassa, tècnica en gestió del patrimoni cultural del Bisbat de Mallorca; així com una gran representació d’institucions polítiques, culturals i patrimonials de l’Illa. 

Maiorica Sacra veu la llum com un projecte germà de Catalonia Sacra, resultant un estímul fonamental en la transmissió de la fe, la cultura i el patrimoni. Ambdues iniciatives demostren un compromís ferm, basat en la col·laboració en benefici de tots dos territoris i projectes, conservant, estudiant i difonent el seu patrimoni historicoartístic. 

El projecte arranca amb la voluntat de donar a conèixer i dinamitzar les entitats i els projectes dependents de la Diòcesi, així com amb la voluntat d’acollir i ajuntar totes les iniciatives entorn del patrimoni sacre de Mallorca. D’aquesta manera, es posen en valor els béns de l’Església que, en molts de casos, no tenen una visibilitat i difusió corresponent a la seva vàlua. 

Aquest 2023 s’ha iniciat la primera fase de Maiorica Sacra. La posada en marxa de la plana web que serveix com a portal d’accés a la cultura i el patrimoni religiós de l’Illa. La divulgació del patrimoni historicoartístic conservat a les parròquies de la Diòcesi és un dels pilars fonamentals de la web, així com també la difusió de la tasca de conservació i restauració que realitzen les diferents institucions que depenen de la Vicaria per al Patrimoni Històric i Cultural del Bisbat de Mallorca i els projectes de gestió que en depenen. 

Aquest portal patrimonial que s’obre no sols posa en valor el patrimoni arquitectònic i artístic de la Diòcesi de Mallorca en el seu context, també és una aposta ferma per fer més accessible la informació cultural i la participació de la comunitat, sense deslocalitzar els béns culturals del seu context. D’aquesta manera es pretén anar creant un mapa virtual de les diferents manifestacions patrimonials i culturals de Mallorca. 

MÉS NOTÍCIES