Comparteix la noticia:

Campanya d’excavació 2023 del Monestir Bizantí de Cabrera

A Cabrera es conserven les restes de l’únic monestir anterior al segle XIII documentat a les Illes Balears, un dels tresors fins ara més desconeguts del Parc Nacional Marítim Terrestre de Cabrera. 

Des del 2022 al 2026, el Bisbat de Mallorca, i concretament la Vicaria Episcopal per al Patrimoni Històric i Cultural sufraga l’excavació arqueològica a l’illa de Cabrera, emmarcada en el projecte de recuperació, consolidació i museïtzació del monestir bizantí. Enguany les excavacions s’han dut a terme del 19 al 31 d’octubre. 

La campanya del 2023 ha estat curta en la seva durada, ja que, pel mal temps, les possibilitats de comunicació amb l’illa quedaren molt minvades, però intensa en els seus resultats. Es prosseguí amb l’aixecament dels estrats que corresponien i quedaren a la vista els negatius i restes d’antigues estructures del monestir que havien estat espoliades pels soldats francesos en la seva recerca de materials per construir cabanes. Els materials extrets segueixen la tònica d’anys anteriors. Els materials moderns i medievals han reduït el seu nombre, tot i que segueixen apareixent en les restes espoliades. Encara queda feina en la identificació dels materials i en la interpretació de les dades extretes. En poder oferir-ne una interpretació més fiable, es farà una presentació dels resultats.

MÉS NOTÍCIES