Comparteix la noticia:

Cicle de conferències a la Parròquia de Santa Creu

25 d'abril i 9 de maig

La parròquia de Santa Creu continua amb la celebració de conferències per a la seva comunitat relacionades amb el seu patrimoni i la seva història.


Dia 25 d’abril a les 19.30, la Dra. Concepció Bauzà de Mirabò presentarà a la cripta de Sant Llorenç el volum que ha coordinat sobre les posades cartoixanes a la ciutat de Mallorca.
Aquesta monografia, publicada per Documenta Balear, es fa ressò de l’important paper que tingueren les hostatgeries dependents de monestirs, que allotjaven a gent de pas i acollien fidels necessitats. No és coincidència, que aquesta presentació sobre les hostatgeries es desenvolupi a Santa Creu, ja que la primera posada a Ciutat va ser ni més ni menys que la seva rectoria, que es va reconvertir en posada des que el papa Benet XIII va cedir de manera perpètua la vicaria de la parròquia als cartoixans, l’any 1401. Al volum hi han participat el Dr. José Morata, professor emèrit de la Universitat de les Illes Balears, l’historiador i arqueòleg de la Universitat de Granada el Dr. Rafael Turatti i l’arqueòloga Dra. Elvira González.


Dia 9 de maig a les 19.30, la cripta de Sant Llorenç tornarà a ser escenari d’una segona conferència, en aquest cas amb el suggerent títol “Dibuixar el passat per preservar el futur. El primer pas per intervenir en un edifici històric”.
La conferència serà a càrrec de l’equip que ha gestionat l’elaboració de la planimetria de l’església de Santa Creu, pertanyents a l’Escola Tècnica Superior de la Universitat Rovira i Virgili amb el Dr. Albert Samper al capdavant del projecte. Presentaran els resultats del projecte la Dra. Cèlia Mallafré i el Dr. David Moreno, seguits de la intervenció de l’arquitecte de Santa Creu, el Sr. José Velázquez, que ens parlarà de la fase actual dels estudis arquitectònics de la parròquia.

MÉS NOTÍCIES