Comparteix la noticia:

Prop de 200 persones gaudeixen de diferents activitats al Palau-Convent de Sineu

La recuperació de la memòria de més de 400 anys de vida femenina al Convent Concepcionista Palau de Sineu és un dels principals objectius de la Vicaria per al Patrimoni Històric i Cultural del Bisbat de Mallorca. Aquest és un dels motius pels quals s’ha decidit actuar, en primer lloc, sobre el fons etnològic del Palau-Convent. Des del 2023 s’estan duent a terme tasques de conservació, restauració i inventariat de la col·lecció de fibres vegetals d’aquest fons, una mostra de les quals va poder ser contemplada amb motiu de les activitats de Sant Marc.

Es varen organitzar dues activitats per tal de donar difusió a la col·lecció de llata conservada al Palau-Convent. En primer lloc, i col·laborant amb l’associació Art de la Pauma del Parc Natural de Llevant, es realitzà un taller per aprendre com es fa el llatró, passa a passa, per tal de donar a conèixer aquesta activitat tradicional i els objectes utilitzats per les religioses en el seu dia a dia. Seguidament, es presentà la reedició del llibre “L’obra de palma. Cistelles, graneres i cordats”, on s’explica tot el procés de l’obra de palma, les eines emprades per a la confecció de peces i la gran diversitat de peces. Un llibre escrit fa 34 anys, esgotat, que ara ha tornat a ser editat.

A més d’aquestes dues activitats culturals, el mateix dia de Sant Marc, patró de Sineu, es feren visites guiades Palau-Convent durant tot el dia. Més d’un centenar de persones pogueren conèixer de ben a prop la història de l’immoble i la tasca que s’hi està fent des de la Vicaria per al Patrimoni Històric i Cultural del Bisbat de Mallorca.

MÉS NOTÍCIES