Comparteix la noticia:

Les esglésies es tornen a il·luminar

Celebrada la III edició de La Nit de les Esglésies

El passat divendres 20 d’octubre un seguit d’esglésies s’obrí a disposició de la gent d’una forma diferent a la resta de l’any. És el tercer any que se celebra la Nit de les Esglésies, organitzada conjuntament per la Vicaria per al Patrimoni Històric i Cultural del Bisbat de Mallorca i la Fundació Amics del Patrimoni. Aquesta iniciativa vol crear una experiència d’austeritat i contemplació del patrimoni, des d’una perspectiva diferent, amb uns ulls distints, més estètics i originaris, tal com eren i com havien estat pensades les esglésies. 

Una vegada més, les diferents esglésies participants van romandre obertes, il·luminades només per la llum de les espelmes i en silenci. La iniciativa s’inicià el 2019, a partir de l’exemple d’altres ciutats europees, i ha tingut, any rere any, una gran afluència de visitants. 

De cada any són més els temples que s’uneixen a aquest projecte, permetent posar en valor l’esforç de la conservació del nostre patrimoni cultural religiós. Esglésies de Palma i de la part forana han participat en aquesta darrera edició, augmentant-ne el nombre respecte dels anys anteriors. A Palma es van poder visitar les esglésies de Sant Felip Neri, la basílica de Sant Francesc i l’església conventual de la Mare de Déu del Socors. De la part forana, s’il·luminaren la capella del Roser de Santanyí, el convent de Sant Bernadí de Petra, el convent de Sant Agustí de Felanitx, l’església de Sant Jordi de Pollença, el convent de Sant Vicenç Ferrer a Manacor, l’església parroquial de Sant Cristòfol de Biniali, el convent de la Caritat de Sencelles i la parròquia de Sant Bartomeu de Sóller. Aquestes tres darreres han estat les noves incorporacions del 2023.  

MÉS NOTÍCIES