Comparteix la noticia:

Exposició i guia de betlems en motiu del 800 aniversari de Greccio

Són moltes les activitats que s’estan desenvolupant entorn del 8è centenari del Betlem de Greccio, moment en què Sant Francesc d’Assís va crear el primer naixement vivent al petit llogaret italià de Greccio.

Avui, des del Monestir de la Puríssima Concepció – Franciscanes TOR (conegut popularment com el Convent de les Caputxines) s’han presentat les activitats que es realitzaran durant l’Advent i el Nadal d’enguany, des del Bisbat de Mallorca. 

El Bisbe, qui ha donat a conèixer la seva Carta Pastoral d’Advent i Nadal 2023, explica com el betlem representa amb senzillesa “la bellesa de la nostra fe” i tot el que podem aprendre contemplant-ho, convidant a redescobrir el caràcter simbòlic del betlem i de la tradició tan arrelada del seu muntatge. 

També s’ha presentat l’exposició que es durà a terme al Monestir, comissariada per Jaume Llabrés i Aina Pascual, que des de fa més de 25 any duen a terme, i que enguany s’incorpora dins la iniciativa de Maiorica Sacra. A més de la tradicional obertura del betlem monumental i l’exposició de les escaparates de betlems elaborades per les monges, enguany s’hi realitza una exposició entorn de tres aniversaris: els 800 anys del Betlem de Greccio, que donarà el fil conductor a tot el contingut; i els 125 anys de la fundació de la fàbrica La Roqueta, així com el centenari de Can Mulet de Gènova. S’incorporaran peces que mai han estat exposades al públic, provinents del propi convent, parròquies i col·leccions particulars. La inauguració tendrà lloc dia 15 de desembre a les 19h.

Mn. Francesc Vicens, Vicari Episcopal per al Patrimoni Històric i Cultural del Bisbat de Mallorca ha presentat una breu guia de betlems patrimonialment remarcables de l’església mallorquina. No és un recull sistemàtic ni exhaustiu, sinó que vol ésser la primera pedra d’un itinerari betlemístic pels nostres temples. Enguany l’itinerari estarà disponible a les nostres parròquies a través dels fulletons presentats i també en digital a la web de www.maioricasacra.org. Al llarg de l’any, aquest itinerari s’anirà ampliant i posant a disposició de tothom a través de la pàgina web.

MÉS NOTÍCIES