Comparteix la noticia:

Ja es pot visitar l’exposició del Monestir de la Puríssima Concepció (Caputxines)

El passat divendres, dia 15 de desembre, va tenir lloc al Convent de la Puríssima Concepció – Franciscanes TOR (antigues Caputxines) la inauguració de l’exposició “El Betlem. De la tradició barroca a la mallorquinitat (segles XVII – XIX)”. Aquesta exposició s’emmarca dins el projecte “Betlem de les Caputxines”, que durant més de 25 anys han comissariat Jaume Llabrés i Aina Pascual, i que, com a novetat, enguany s’incorpora dins la iniciativa de Maiorica Sacra.

L’exposició d’enguany compta amb diferents àmbits i seccions. Com ja és tradició, s’obre a la visita el betlem monumental i l’exposició de les escaparates de betlems elaborades per les monges. A més, la mostra s’organitza entorn de tres aniversaris: els 800 anys del Betlem de Greccio, que donarà el fil conductor a tot el contingut; els 125 anys de la fundació de la fàbrica La Roqueta i els 100 anys de Can Mulet de Gènova.

A través de les obres exposades es pot fer un recorregut pel cicle nadalenc, alhora que es recorda l’esdeveniment de la Nit de Nadal a Greccio, l’any 1223. La mostra recopila peces de diversa naturalesa com quadres, escultures, escaparates de betlem, arts decoratives dels segles XVII al XX. Cal destacar que algunes peces són exposades al públic per primera vegada, moltes de procedents de col·leccions particulars, de parròquies o del mateix convent de clausura. Cal destacar dos quadres de l’entorn de l’Adrià de St. Francesc i St. Bonaventura, procedents de St. Nicolau; o una selecció de pastors de betlem de primer ordre i que s’exposen per primera vegada.

L’exposició romandrà oberta del 16 de desembre al 7 de gener de 2024, en l’horari establert (de 10:30 a 13:30 i de 17:30 a 20:30 h). A excepció dels dies 31/12 i 05/01 que només estarà oberta de 10:30 a 13:30 h. Els dies 24 i 25 de desembre, així com dia 1r de gener, l’exposició romandrà tancada.

MÉS NOTÍCIES