Comparteix la noticia:

La Parròquia de Santa Creu celebra el 800è aniversari del Betlem 

El 1223, Sant Francesc d’Assís va crear el primer naixement vivent al petit llogaret italià de Greccio. Aquesta representació va marcar una fita a la celebració de Nadal i ha esdevingut una tradició escampada arreu del món que perdura fins als nostres dies. Per això, la Parròquia de Santa Creu ha volgut commemorar aquesta fita cabdal amb tot un seguit d’actes com exposicions, conferències i concerts.

El rector de Santa Creu, Mn. Nadal Bernat; el conservador de patrimoni de la parròquia, Dr. Antoni Pons, i el director del taller de restauració Xicaranta, el Sr. Alfredo Claret han estat els encarregats de presentar el programa d’activitats així com també de donar a conèixer el procés de restauració del magnífic conjunt betlemístic de l’església. 

Els actes commemoratius seran quatre conferències, una taula rodona i dos concerts, i es duran a terme des del 28 de novembre fins al 6 de gener. 

Començaran el dimarts 28 de novembre amb una conferència de Magdalena Riera, qui introduirà La Betlemística a Mallorca, i Pere Terrassa, a continuació, exposarà La restauració del betlem de Santa Creu: un cas singular. El 12 de desembre, a les 19.30h, el Dr. Francisco Manuel Valiñas pronunciarà la seva conferència Hacia la definición del belén: del gótico al rococó. I el 14 de desembre, també a les 19.30h, el Dr. José Antonio Goñi dictarà la ponència El ciclo litúrgico del Adviento y la Navidad, la tradición del Belén

Totes les conferències es duran a terme a l’Oratori de Sant Llorenç (cripta) de Santa Creu, joia de l’arquitectura medieval. 

El dimarts 19 de desembre, a les 19.30h, tindrà lloc la taula rodona i presentació del documental sobre la restauració del betlem de la parròquia de Santa Creu a càrrec d’Alfredo Claret i Pere Terrassa del taller Xicaranda i Pablo Pérez i Pablo Portillo del taller CYRTA de Sevilla.

Pel que fa als concerts, el dissabte 30 de desembre, se celebrarà el Concert de Nadal, a càrrec de l’Orfeó Balear, amb Daniel Mulet, de director, i Bartomeu Manresa, d’organista. Serà a la mateixa església de Santa Creu a les 20.30h. I el dissabte 6 de gener de 2024, el Concert de l’Epifania, a càrrec de Bartomeu Manresa a l’orgue, Cristina Van Roy, soprano, i Samuel García, trompeta, a Santa Creu, a les 20.30h.

MÉS NOTÍCIES