Comparteix la noticia:

Restaurades tres teles pictòriques de la Parròquia de Sant Pere de Sencelles

Ha finalitzat la restauració de tres llenços pertanyents a la Parròquia de Sant Pere de Sencelles. Les obres daten dels segles XVII i XVIII i són unes pintures a l’oli de grans dimensions. El seu delicat estat de conservació fou el principal impuls per a dur a terme la intervenció, realitzada per l’empresa Xicaranda Conservació i Restauració de Béns Culturals. 

La intervenció ha consistit en la realització dels estudis previs de les tres peces i de la restauració de cada una d’elles. Aquesta ha estat possible gràcies a la col·laboració entre el Bisbat de Mallorca i el Consell de Mallorca, qui ha finançat les tasques amb un cost de 37.300€. 

Els estudis previs varen poder diagnosticar el desgast dels béns amb múltiples pèrdues pictòriques i de volum, atacs de xilòfags, etc., i planificar la restauració amb els criteris d’intervenció ajustats a cada cas (neteja mecànica, protecció de la capa de policromia, reentelat, envernissat, estucat, entre d’altres). 

El dilluns 5 de febrer, en motiu de la festivitat de Santa Àgueda, s’ha fet la Benedicció i presentació de les pintures en un acte presidit pel Vicari Episcopal de Patrimoni, Mn. Francesc Vicens i concelebrat pel rector i Vicari General de la Diòcesi, Mn. Josep Adrover, i el clergat parroquial. També hi han estat presents el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, la vicepresidenta i consellera de Cultura, Antònia Roca; i la directora insular de Patrimoni, Maria Bel Arnau.


Les tres obres, de gran vàlua, representen La Mare de Déu del Roser, La Circumcisió del Bon Jesús i El Bon Pastor. La Mare de Déu del Roser i La Circumcisió del Bon Jesús, daten de mitjans del segle XVIII i foren obra de Mateu Ferrer i Jaume Ramonell, respectivament. La tela més antiga és la d’El Bon Pastor, que data del segle XVII i no se’n coneix l’autoria.

MÉS NOTÍCIES