ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA MARE DE DÉU DEL CARME - PORT DE POLLENÇA

De l’església de Sant Pere a la Parròquia de la Mare de Déu del Carme

Els orígens de l’església del Port de Pollença, els hem de cercar a principis del segle XX. Concretament, l’any 1909, la construcció de l’església de Sant Pere fou acabada. En aquests moments, l’edifici era una petita església situada a primera línia de la costa, al final de la carretera que connectava amb la vila de Pollença.

Amb el creixement urbanístic i demogràfic del Moll, l’església de Sant Pere no fou suficient per a tota la comunitat. Les obres del nou temple parroquial s’iniciaren el 1934 però amb la Guerra Civil es paralitzà el projecte. No fou fins a 1940 quan es pogué beneir la primera fase de l’església parroquial del Moll, que es va anar construint al llarg del segle XX, obra de l’arquitecte Josep d’Oleza i Frates. El 1996 s’acabà de construir el campanar, moment en què es donà per enllestida la construcció de la Parròquia.

La seva arquitectura i el seu interior són d’una austeritat colpidora, però d’una bellesa formal que convida al recolliment. Com a element decoratiu a remarcar, hi destaquen la capella del Santíssim, obra neoromànica inacabada de l’arquitecte Josep Ferragut, i una pintura de Hermen Anglada-Camarassa que representa Jesús calmant la tempesta.

MÉS ESGLÉSIES DE LA XARXA