ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA MARE DE DÉU DELS ÀNGELS - POLLENÇA

El temple de la Patrona

L’església que venera la Patrona (Mare de Déu dels Àngels) s’alça imponent a la plaça Major de la vila de Pollença. Fou fundada el 1236, només set anys després de la reconquesta cristiana del rei Jaume I. El monarca no dubtà d’entregar la gestió de la parròquia a aquells que l’havien ajudat en la conquesta, així, l’església de Pollença quedà en mans dels Templers per un breu període de temps.

No es conserven restes del temple originari del segle XIV. Una de les parts més antigues de l’edificació són els dos primers trams del campanar, que són fruit de l’època medieval, concretament del segle XV. Tota l’església, però, respon a reformes dutes a terme en els segles posteriors, culminant com a model d’edificació i decoració barroca (segle XVIII).

La sobrietat arquitectònica exterior contrasta amb la profusa decoració interior. La nau central i les capelles laterals són dignes obres de la construcció barroca, realitzada entre el 1714 i el 1790. Una immensa mostra de pintures murals, escultures, retaules d’època moderna i contemporània i orfebreria es conserven dins el sumptuós temple pollencí. Un dels elements que més crida l’atenció és el seu trespol, format per rajoles hidràuliques amb l’emblema d’un gall, animal heràldic per excel·lència al municipi pollencí.

MÉS ESGLÉSIES DE LA XARXA