LA SEU - CATEDRAL DE MALLORCA

La catedral amb una de les rosasses més grans del món

La Catedral de Mallorca, coneguda com “La Seu” començà la seva construcció en el segle XIII i es va concloure en la dècada de 1630. La Catedral pertany a la tradició gòtica mediterrània, però al llarg dels segles, ha incorporat les formes culturals de les èpoques moderna i contemporània. Es tracta d’un dels temples gòtics més magnífics i admirats del món.

Després de la conquesta de Madina Mayurqa el 1229, Jaume I, rei d’Aragó i comte de Barcelona, ordenà la consagració de l’antiga mesquita major a la Mare de Déu com a temple per al culte cristià. Així doncs, s’aprofità l’espai de l’antiga mesquita per a construïr un temple cristià de nova planta. Durant més de 400 anys s’anà construint i bastint l’edifici, que inclou béns culturals de primera ordre dels diferents estils i èpoques.

La Seu és reconeguda pel seu valor religiós, arquitectònic i artístic. També com a contenidor de béns culturals de primer ordre. Un element molt conegut és la rosassa major, protagonista de la Festa de la Llum. La Festa de la Llum és un esdeveniment únic i fugaç. Cada 2 de febrer i cada 11 de novembre, la llum del sol que entra per la rosassa major de la Seu es projecta just sota la rosassa de la façana interior del portal major. Aquesta rosassa major compta amb 11,85 metres de diàmetre exterior i 1.115 cristalls i esdeveniments com la Festa de la Llum són un dels motius perquè la Seu de Mallorca sigui coneguda com la Catedral de la llum.

MÉS ESGLÉSIES DE LA XARXA